Nyíregyházi Állatpark fejlesztése

A Nyíregyházi Állatpark fejlesztésének célja egy Európában ritka, Közép-Európában egyedülálló őserdő park bemutatása.

Az egyik projektrész az Ócenárium és esőerdő ház, amit összefoglaló néven Zöld piramisnak neveztek el, hiszen egy piramisszerű hatalmas épületben került kialakításra egy indonéz esőerdő, a föld alatt pedig bemutatásra került az Indiai Óceán élővilága. Az ócenáriumban víz alatti üvegfolyosón lehet több mint 4 méteres vízoszlopban közlekedni, a több mint 300 ezer liter tengervíz pedig cápáknak, rájáknak, a korallszirtek élővilágának az élettere. Az ócenárium fölött létrejövő esőerdőház egy őserdei kalandra csábít, ahol sziklabarlangok, vízesések, liánok, függőhidak, mesterséges tavak szabdalják a közel 300 m2-es teret, és a gazdag növényzet között olyan különleges állatokat láthatunk, mint az orángután, a páncélos rinocérosz, krokodil, vagy óriáskígyó.

Az Állatpark bővítés másik részében egy tematikus útvonal került kialakításra, amelynek címe: Tarzan Ösvénye. Ez a bővítés szervesen illeszkedik az Állatparkhoz, ugyanakkor meseszerű élménnyel is szolgál, hiszen nem csak állatokat lehet látni, hanem speciális, az ismert mesék (Dzsungel Könyve, Tarzan) világához kapcsolódó szórakoztató elemek is beillesztésre kerültek az ösvénybe.  

A fejlesztés költsége meghaladta a 1,5 milliárd Ft-ot, melyhez 796 millió Ft Európai Uniós forrás került felhasználásra.

A Zöld Piramis és Ócenárium 2010. évtől látogathatóak, melyek a világ legrangosabb ingatlanfejlesztési pályázatán, a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton különdíjas lett.

Budapesti irodánk

1143 Budapest, Stefánia út 71.
Telefon: +36 1 615 0980
Fax: +36 1 796 5031
Email: titkarsag@euroraptor.hu

Nyíregyházi irodánk

4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 37/a
Tel: +36 42 506 597
Email: euroraptor@euroraptor.hu

infoblokk