Őrtilos Zrínyi-Újvár és térsége komplex fejlesztése

Az elkészített tanulmány célja Őrtilos község, mint turisztikai desztináció fejlesztési lehetőségeinek vizsgálata és egy olyan komplex javaslat összeállítása, amelynek megvalósításával az egyik legnagyobb magyar honvédő hadvezér, politikus és költő Zrínyi Miklós emlékének méltó megőrzésével a térségben meghatározó turisztikai szerepet tölthet be a község.

A javaslat egyaránt tartalmaz aktív- és ökoturisztikai (lombkorona-tanösvény, kalandpark, kilátó és játszótér kialakítása), valamint történelmi-kulturális elemeket (Festung fejlesztése, szabadtéri színpad kialakítása, tájház fejlesztés, régészeti feltárások), de a gerincét Gróf Zrínyi (VII.) Miklós életművének méltatását szolgáló fejlesztési elemek adják, melyek a történelmi emlékhellyé nyilvánított Zrínyi-Újvárhoz kapcsolódó fejlesztések: a Téli hadjáratot bemutató látogatóközpont kialakítása, hadtörténelmi tanösvény kialakítása, valamint az egykori földvár nemzeti emlékhellyé nyilvánítása. Mindezek mellett a szükséges infrastruktúra kiépítése is a javaslatok része, mint például út és parkoló építések, étterem és szálláshely kialakítása.

A tervezett fejlesztési elemek helyszíne egy kivétellel Őrtilos község közigazgatási területére koncentrálódik.

Az előzetes becslések alapján a beruházás költsége nagyságrendileg bruttó 8 milliárd Ft.

A beruházás megvalósítása várhatóan legalább 15 új munkahely létrehozását segíti elő, mely az itt élő családok számára bevételt jelenthet. Őrtilos község élhetőbb településsé válhat, a térség önkormányzatainak helyi adó bevételei növekedésnek indulhatnak, amely újabb fejlesztéseknek biztosíthat kiindulópontot. A projekt továbbá lehetőséget biztosít a helyi és környékbeli kisvállalkozásoknak, mivel új piacok nyílnak, ezáltal bővíthetik portfoliójukat, növelhetik és stabilizálhatják bevételeiket.

Budapesti irodánk

1143 Budapest, Stefánia út 71.
Telefon: +36 1 615 0980
Fax: +36 1 796 5031
Email: titkarsag@euroraptor.hu

Nyíregyházi irodánk

4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 37/a
Tel: +36 42 506 597
Email: euroraptor@euroraptor.hu

infoblokk