Aktuális hírek

Előnyben a biogazdák a pályázati pénzek elosztásánál
Mintegy 2900 milliárd forint juthat a hazai mezőgazdaságnak 2027-ig. Az ökogazdálkodást, vagy csak a fenntarthatóság emelt kritériumait vállaló pályázók jelentős előnyöket élveznek majd.
tovább
270 milliárd forint a munkaerőpiaci aktivitás növelésére
Márciusban indul a 70 milliárd forintos kerettel rendelkező, munkahelyi képzéseket támogató program következő szakasza, áprilistól pedig közel 200 milliárd forintos kerettel elstartol a 30 év alatti fiatalok elhelyezkedését segítő Ifjúsági Garancia Plusz program.
tovább
Elindult a Járműipari Beszállító-fejlesztési program támogatási kérelmeinek benyújtása
A pályázat célja a hazai nagyvállalatok helyzeterősítése, illetve a magyar beszállítói arány növelése a járműiparban és az akkumulátoriparban.
tovább
900 milliárdos EU-s forrás jön, 0%-os lesz a hitelkamat
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében összesen mintegy 910 milliárd forint EU-forrás meghirdetése várható a következő hónapokban, amelyből két pályázati keretösszeget már jövő héten közzétesz a kormány.
tovább
Megvan a garancia az idei agrártámogatásokra
Idén is biztosítottak az agrártámogatások, amelyek jelentős lendületet adnak a mezőgazdaság és az élelmiszeripar fejlődésének.
tovább
Idén érkeznek a munkaerőpiaci aktivitás és a foglalkoztatás növelését célzó EU-s pályázatok
A GINOP Plusz program aktivitás és foglalkoztatás növelését szolgáló prioritásain keresztül a kormány több mint 460 milliárd forintot biztosít a gazdaság és a vállalkozások számára.
tovább
450 milliárdos vállalkozásfejlesztési EU-s forrás érkezik a gazdaságba, nagyrészt hitel formájában
A kormány a második negyedévtől kezdődően 450 milliárd forintot biztosít fokozatosan a vállalkozások számára a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz programon keresztül.
tovább
Az új agrárpályázatokkal is segíti az agrártárca a termelői alkalmazkodást
Egyedi alkalmazkodási stratégiát kell kidolgozniuk a mezőgazdasági szereplőknek a talpon maradáshoz, amihez jelentős segítséget nyújt a hazai agrártámogatási rendszer.
tovább
Változás a de minimis keret felső határában 2024 januárjától
2023 decemberében az Európai Bizottság módosította a csekély összegű támogatásokra vonatkozó általános szabályokat.
tovább
infoblokk
infoblokk