Az EuroRaptor Kft. eszközbeszerzése és információs-technológiai fejlesztése

Pályázat azonosítószáma: GOP-2.1.1-11/A-2011-0815
Projekt bruttó költségvetése /Ft/: 9 393 000


Az EuroRaptor Kft. az Új Széchenyi Terv "Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztése" pályázati kiíráson a nettó 7 514 400 Ft összköltségvetésű beruházáshoz, 3 005 760 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el.

Az EuroRaptor Tanácsadó Iroda fő tevékenysége az Európai Unió által finanszírozott pályázatok előkészítése, valamint a projektek EU-s eljárásrend szerinti komplex menedzselése. A cég 2004-es alakulása óta a projekt megvalósításának befejezéséig közel 30 milliárd Ft értékben hívott le Közösségi Forrást és megközelítőleg jelenleg is ekkora az iroda által koordinált, megvalósítás alatt lévő projektek összköltségvetése. A cég működésének egyik alapvető feltétele a magas szintű információs technológiai háttér annak érdekében, hogy az egész ország területére kiterjedő partneri hálózatát fenntartsa, valamint folyamatosan bővítse.

Az Új Széchenyi Terv KKV-k számára kiírt pályázati konstrukcióinak megjelenése kiemelkedő lehetőséget teremtett a fejlesztés megvalósításához.

A fejlesztés a fokozott adatvédelmi és IT biztonság követelményeinek is megfelelő professzionális informatikai rendszer kiépítését tette lehetővé. A támogatás segítségével klimatizált szerverszoba kialakítására került sor, ahol nagy teljesítményű HP adat és mail-szerverek, APC Smart szünetmentes tápegységek, wifi routerek teszik lehetővé a folyamatos és biztonságos munkavégzést. Az informatikai rendszer további modernizálásához korszerű ACER laptopok, a jelenlegi legmodernebb alkalmazott szoftverek járultak hozzá. Emellett - az intenzív kommunikációs tevékenység kiszolgálásának érdekében - nagyteljesítményű  Siemens típusú telefoközpont került kiépítésre.

A beruházás átadásának alkalmából 2011. december 12-én sajtó-nyilvános ünnepélyes projektzáró rendezvény megtartására került sor a cég nyíregyházi székhelyén.

partner logo
infoblokk